Puppy cursus

U heeft sinds kort een pup in huis en wilt dat deze pup uitgroeit tot een lieve sociale en vooral luisterende hond.
Het is dan ook van belang om zo vroeg mogelijk met de puppy cursus te starten. Ons advies is om met de cursus te beginnen als u de pup 1 week in huis heeft. Hij is dan al wat aan zijn nieuwe omgeving gewend. Voor de meeste pups zal dat betekenen dat u begint als de pup 8 a 9 weken oud is. Hij heeft dan nog niet al zijn entingen gehad maar dat is geen probleem. Alle honden die bij ons op het veld komen trainen moeten ingeënt zijn. Uw pup loopt bij ons op het terrein dus minder risico ziek te worden dan op een uitlaatveld bij u in de buurt waar het niet zeker is dat alle honden die daar komen geënt zijn.

Wat gaan we doen tijdens de cursus.

De cursus bestaat in grote lijnen uit twee onderdelen. De training, waarin u uw pup leert zitten, af gaan, hier komen, vooruit sturen, en meelopen zonder te trekken. Het tweede onderdeel is de opvoeding. Tijdens de cursus wordt u geleerd hoe u de pup op een goede manier kunt opvoeden zodat het straks een vrije, sociale en vooral luisterende hond wordt.
U leert signalen van dominantie te herkennen en ook leren we u wat u wel en niet moet doen om deze eventuele dominantie binnen de perken te houden. Ook is er ruim de gelegenheid om tijdens de cursus voorvallen van thuis te bespreken. Zo leren de cursisten van elkaar en van de instructeur.

Er wordt op een positieve manier getraind. Dat wil zeggen dat de honden veel worden beloond voor hun goede gedrag. Neem dus veel (lekkere) beloningsbrokjes mee naar de cursus en een speeltje (zonder piepje)

De cursus duurt tot dat de hond de leeftijd van 5 maanden heeft bereikt. En wordt afgesloten met een praktijk en theorie examen. Daarna kunt u doorstromen naar de Jonge honden cursus

U kunt altijd instromen in de puppy cursus. Wij hebben nooit een wachtlijst.
De groepen zijn nooit groter dan 8 pups.

Terug naar cursusoverzicht